Fasta priser smådjur
All betalning sker på plats med Swish eller kort.
Vid uteblivet besök utan avbokning kan avgift komma att tas.
Vid bokning för behandling i hemmet debiteras resa och en avgift för hembesök på 500 kr.
Dagtid vardagar tas i normalfallet ingen akutavgift. Det kan läggas på akuta besök som bokas in utöver normal kapacitet.
Detta är fasta priser för förebyggande vård och rutinmässiga behandlingar på normaltid. Akuta och andra sjukdomsfall eller skador är prissatta utifrån omfattningen på både skadan/sjukdomen, utredningen samt behandlingen.
Under den fasta prislistan finns några prisexempel med uppskattade priser för vanliga behandlingar.
Kliniken reserverar sig för eventuella felskrivningar eller prisjusteringar som inte uppdaterats.
-
Avmaskning med intyg i pass : 250 kr / djur
-
Avmaskning med intyg i pass och läkemedel från kliniken : 300 kr / djur
-
Utfärdande av pass : 650 kr
-
Chipmärkning : 350 kr
-
Besök inför recept, inkl recept (t.ex. fästingtablett, årlig kontroll kronisk åkomma) : 550 kr
-
Borttagning av tandsten på hund i narkos: 2800-3200 kr beroende på storlek, mängd tandsten och tidsåtgång.
-
Kemisk kastrering hanhund, chip för 6 månader: 2 100 kr
-
Rakning tovor på sederad katt : 1 450 kr
-
Enklare intyg (t.ex. testikelintyg) : 450 kr
-
Kloklippning: 200 kr / djur
Besiktning
-
Besiktning, vaccination och chipmärkning av valp/kattunge : 850 kr/djur
-
Enbart besiktning valp/kattunge : 600 kr/djur
-
Besiktning/hälsointyg vuxen hund/katt : 900 kr/djur
Kastration
-
Hankatt : 750 kr
-
Hankatt + vaccination och chipmärkning : 1 150 kr
Extra debitering läggs på vid kryptorkid
-
Honkatt : 1 350 kr
-
Honkatt + vaccination och chipmärkning : 1 750 kr
Vid kastration av honkatt i sen dräktighet läggs extra kostnad på
-
Hanhund : 4 000 kr
Vaccinationer
-
Hund (DHPPi, Pi) : 450 kr
-
Katt (Tricat, Ducat) : 450 kr
-
Rabiesvaccination : 500 kr
Prisexempel sjukvård
Denna lista visar en uppskattning av vad några vanliga sjukdomsfall/behandlingar brukar kosta i normalfallet på kliniken under normaltid. Detta är inga fasta prissättningar, ditt djurs besök kan kosta mer eller mindre beroende på flera faktorer. Vill du veta just ditt djurs kostnad innan en behandling eller under en utredning kan du alltid diskutera detta med behandlande veterinär.
Hornhinnesår
Ibland är olyckan framme och hunden/katten har fått ett sår på hornhinnan, vilket är den yttre delen av ögat. Detta märks oftast genom att djuret kniper och verkar ha ont. Skador på ögon rekommenderar man inte att avvakta med utan ta kontakt med veterinär när man upptäckt att något är fel. En okomplicerad skada där man kan utvärdera och sätta in behandling efter färgning av ögat brukar kosta cirka 1 800-1900 kr om det är ett lugnt djur som inte behöver sederas.
Återbesök för uppföljande kontroll av läkning med ny färgning rekommenderas nästan alltid när det gäller hornhinnesår. Detta kostar generellt 950 kr per besök utan sedering
Öroninflammation
En "vanlig" öroninflammation där hunden/katten undersöks med fokus på öronen där man tar cytologi som undersöks i mikroskop innan behandlingsplan läggs brukar kosta ungefär 1 600 - 1 900 kr om djuret inte behöver sederas.
Ofta rekommenderas ett återbesök för kontroll att behandlingen fungerat. Ett enkelt återbesök för öroninflammation med cytologi kostar generellt 1 000 kr.
Urinstopp hankatt
Tyvärr är urinstopp på hankatter inte ovanligt och är ett allvarligt tillstånd som behöver åtgärdas. Oftast märker man detta genom att katten försöker kissa upprepade gånger utan att något kommer och blir dämpad. Det är tyvärr vanligt att ägaren misstolkar detta som att katten är förstoppad.
Om katten bedöms kunna behandlas hos oss utan att behöva läggas in för fortsatt övervakning och vård kommer stoppet troligen åtgärdas under sedering genom kateterisering och spolning av nedre urinvägarna. Urinet undersökas sedan för att försöka konstatera exempelvis infektion eller urinstenar/-kristaller och katten sättas på vidare behandling hemma. Denna typen av besök brukar kosta cirka 2 700 - 3 100 kr.
Ibland behöver man utföra fler behandlingar så som cystocentes eller droppbehandling beroende på kattens tillstånd vilket i så fall kommer öka på priset.
Även om stoppet åtgärdats framgångsrikt blir det ibland stopp igen beroende på vad som är grundorsaken till stoppet och då behöver man åtgärda det igen.
Klokapselbrott hund
Ett klokapselbrott gör ofta ont för hunden men är inget som behöver åtgärdas akut om man upptäcker det på kvällen eller helgen om inte hunden har väldigt ont. Man kan skydda tassen med bandage eller sätta på hunden krage så den inte kan komma åt att slicka och boka tid för åtgärd nästkommande vardag.
Oftast behöver man sedera hunden innan man kan ta bort hela eller kvarsittande delar av klokapseln och rensa bort eventuella skärvor som sitter kvar. Klon skyddas sedan med ett tassbandage och fortsatt behandling samt skötsel hemma. Beroende på hur komplicerat brottet är brukar det kosta cirka 2 100-2 400 kr när hunden sederas och klobrottet åtgärdas..
Analsäcksinflammation
Inflammation i en eller båda analsäckarna drabbar oftast hundar och är vanligt efter att de varit lite lösa i magen. Man märker ofta detta genom att hundar slickar sig baktill och "åker kana" på rumpan. Tittar man efter är det oftast svullet och rött och kan ibland ha spruckit. Har man en inflammation i analsäcken gör det oftast så ont så hunden behöver sederas för att man ska kunna tömma och spola den. Hunden går sedan hem på behandling och fortsatta åtgärder så som att duscha området ett par gånger per dag. Besök för sedering och tömning samt spolning kostar oftast 1 700 - 2 000 kr.